Kimchi 0,5Kg

159,00 

1 skladem

Katalogové číslo: 9902 Kategorie: ,

Popis

Produkt je pouze na objednání na tel čísle 737052176.

Maximální dodací doba do 16-ti dnů.

Přepravní hmotnost : 550g

Kimchi patří mezi korejská národní jídla a odtud se díky svým blahodárným zdravotním účinkům a znamenité, přitom nevšední chuti, rozšířilo do celého světa. Produkt Czech Kimchi je vyráběn v České republice dle původních asijských receptur s malou obměnou, kde v Korei používaná rybí omáčka byla nahrazena pro Evropského zákazníka chuťově přijatelnější omáčkou sojovou. Produkt je také proto plně veganský. Kimchi nejčastěji volíme jako formu přílohového salátu, ale poslouží i jako výborný předkrm či příměs do polévek, dušených směsí,..apod. Doporučená denní dávka je cca 150 g.

 

Czech Kimchi se vyrábí za pomoci fermentace ( kvašení ) následujících ingrediencí: pekingského zelí, mrkve, bílé ředkve Daikon, cibule, zázvoru, česneku, korejského chilli Gochugaru, jablek, jarní cibulky, rýžové mouky, třtinového cukru, mořské soli a sojové omáčky. Produkt je vyráběn ručně a neobsahuje žádné konzervanty či stabilizátory. Konzervaci kimchi zajištuje mléčné kvašení, které vzniká při fermentaci. U produktu Czech kimchi stále probíhá mírná fermentace a proto se s přibývajícím časem stává více kyselejším. Díky probíhající fermentaci také nezřídka dochází k nafouknutí plastového obalu výrobku. Ovšem tato skutečnost nijak neovlivňuje zdravotní bezpečnost a jakost kimchi. Někteří zákazníci dokonce preferují právě kvůli kyselosti kimchi více uleželé. Nízké PH a bakterie mléčného kvašení nedovolují vznik nežádoucích bakterií a plísní. Znamená to tedy, že by se výrobek dal označit jako trvanlivý. Ovšem zvyšující se kyselost by mohla určité zákazníky odradit a proto je stanoveno datum spotřeby.

Kimchi bylo díky jeho zdraví prospěšným účinkům v roce 2006 označeno světově nejuznávanějším časopisem o zdraví Health, jako jedna z pěti nejzdravějších potravin na světě.

 

Zdravotní přínosy:

 

Kimchi je nízkokalorické, s vysokým obsahem vlákniny a živin. Obsahuje velké množství vitaminů, jako je vitamin A, vitamin B1, vitamin B2 a vitamin C. Kimchi je také bohaté na esenciální aminokyseliny a minerální látky, jako je železo, vápník, selen. Kimchi má v sobě impozantní množství silných antioxidantů.

Mezi největší výhody patří vysoké množství probiotik ve formě Lactobacillus bakterií. Obsahuje řadu zdravých látek včetně kapsaicinu, allicinu, chlorofylu, karotenoidů , flavonovoidů a isothiokyanáty s nízkým obsahem tuku a cukru.

 

 

Mezi hlavní přínosy patří:

 

– prospěsnost pro trávící systém díky vysokému obsahu probiotik

– udržuje zdravý stav střevní mikroflóry

– zázvor, česnek a chilli zvyšují naši imunitu. Pomáhají v boji proti infekcím a jsou cenné při léčbě nachlazení a chřipky

– snižuje celkový obsah cholesterolu v krvi a LDL cholesterol

– díky selenu a allicinu snižuje riziko srdečních poruch

– lactobacillus bakterie v kimchi rozšiřuje léčebné účinky na různá kožní onemocnění

– podporuje hubnutí a díky vysokému obsahu vlákniny snižuje pocit hladu

– chrání proti stárnutí díky přítomnosti antioxidantů a vitamínu C